Thursday, October 05, 2006

Alex 'out' Rafael 'in'

Brezilya basını, Fenerbahçe'nin yıldızı Alex De Souza'nın notunu kırdı, Vestel Manisaspor'un Sambacısı Rafael Marquez'in notunu ise yükseltti. Brezilya'nın spor gazeteleri, Turkiye'de forma giyen futbolculara verdiği puan sıralamasında son 3 haftadır en yüksek puanı Vestel Manisaspor'da top koşturan Rafael Marquez'e verdi.

Globoesporte ve Futebul Interior gazetelerinin yaptığı puanlamada Rafeal Marquez son Sakaryaspor maçında ortaya koyduğu performans ile 10 uzerinden 9 puan alırken, Fenerbahçeli Alex, Bursaspor maçındaki performansıyla sadece 6 puan alabildi. Bu iki futbolcunun son üç haftalık puan toplamında ise Rafael 27'ye 22 önde bulunuyor.

Brezilya gazeteleri her iki futbolcunun da Turkiye Süper Ligi'nde 6 gol ile gol krallığında iddalı olduğunun altını çizerek Alex'in ligde süperstar muamelesi görmesine rağmen aynı şeyleri Rafael için söylemenin imkansız olduğunu belirtti. Rafael Marquez'in 4 maçta attığı 6 golün Vestel Manisaspor'u lider yapmakta onemli bir rol oynadığına da işaret eden Globoesport Gazetesi, daha önce Limeira, Ponte Preta ve Palmeiras kulüplerinde forma giyen Rafael'in Turkiye Süper Ligi'nin yeni süper yıldızı olma yolunda olduğunu yazdı.

Gazete, "Alex'in yanında Lugano, Fábio Luciano, Edu Dracena, Marco Antônio, Deivid ve Teknik Direktor Zico gibi yıldızlar vardı. Ama aynı şeyleri maalesef Rafae için söyleyemiyoruz" ifadelerine yer verdi.

No comments: